Landdagsvalget 7/5: De nye kryds

Emneuge på Duborg-Skolen

13.04.2017 23:46 | Kategori: Nyheder

Så er tiden ved at være inde til landdagsvalg, og overalt i hele Slesvig-Holsten forbereder folk sig på at sætte deres kryds. Mange af dem har gjort det mange gange, men for nogle er det første gang. På Duborg-Skolen har man i dagene 6.-7. april informeret og oplært den nye generations vælgere til at sætte deres eget kryds, det sted som de føler er det rigtige.

De kommende vælgere, der går i 9-10. klasse og er over 16, har fået den unikke mulighed at stemme ved det kommende valg, et valg der glæder mange unge politisk interesserede.

Oplæringen begyndte allerede torsdag med små film og opgaver, som eleverne selv skulle løse. De blev sat ind i hvordan landdagen fungerer og hvad der skal til for overhovedet at sidde sådan et sted. Eleverne fik udfordret deres egne meninger og testet deres fordomme omkring politikere og den tyske politik. Fredag var Lars Harms fra SSW et smut forbi Duborg-Skolen, som et slags ægte eksempel på det, som eleverne selv havde arbejdet med dagen forinden. Han fortalte om livet som politiker og de mange fordele og ulemper der følger med det travle liv.

Klasserne havde forberedt spørgsmål, som Lars Harms skulle svare på. Der blev spurgt om alt mellem himmel og jord, selvfølgelig med fokus på politik og hans job som politiker.

Der var også forberedt en paneldiskussion mellem de forskellige partier. Her var parti-repræsentanter fra partier som CDU, FDP, SPD, SSW, Die Grünen og Die Linke inviteret. Hovedemnet var “Hvorfor bør unge gå til valg?”. Samtidig var der plads til de spørgsmål som eleverne havde forberedt til de forskellige partier. Som skrevet havde eleverne fået den unikke mulighed at stille spørgsmål direkte til partierne og få løst noget af den forvirring de måske går rundt og har.

Der var mange gode svar, og selvom der ikke var en vinder, stod det ret klart hvilke partier der appellerede mest til de unge.

Alt i alt var dagene super vellykkede, og de elever der snart har mulighed for at vælge, ved hvad deres kryds betyder for deres fremtid.

 

Johanne M. Juul Olsen, 10. årgang

 

Foto: Flensborg Avis