Historisk dimission på Duborg-Skolen

Afsked. Det er første gang, at Duborg-Skolen som fællesskole kunne sige farvel til F9 og F10-årgange med hoved- og realskoleeksamen.

20.06.2012 13:37 | Kategori: Nyheder

Her ses 10a, et af de fire hold, som blev hyldet af lærere, forældre og kammerater i fredags

FLENSBORG. - I er med til at skrive historie. Det er første gang, at Duborg-Skolen som fællesskole kan sige farvel til F9 og F10-årgange med hoved- og realskoleeksamen.
Jeg håber, at I alle får en lære-, uddannelses- eller arbejdsplads - med mindre I fortsætter med skolen.
Det sagde rektor Ebbe B. Rasmusseni går under dimissionen i Duborg-Skolens festsal med adresse til over 20 glade afgangselever og deres forældre, familiemedlemmer, nuværende og tidligere lærere. Derefter overlod rektoren det til Niels-Ole Lindgaard at lede gennem mødet og at holde dimissionstale.
Seks elever går ud med hovedskole- og 14 med realskoleeksamen. Flere af dem har dog fået lyst til at fortsætte på skolen, og det kaldte Lindgaard for en god beslutning.
Fællesskoleelever som »prøveklud«
- I har været en slags prøveklud som de første, der slutter med en hovedskole- eller realeksamen sammen med studenterne på Duborg-Skolen. I de ti år på skolen har I lært om alt det, som menneskeheden har tænkt.
- Vi har forsøgt at gøre jer til mennesker, der kan klare sig i et demokratisk samfund, sagde Niels-Ole Lindgaard, der i dagens anledning var iført et Asterix og Obelix-slips.
- Vi har ingen trylledrik, men vi har forsøgt at forberede jer så godt som muligt til fremtiden. Gå ud i verden med åbent sind, løs konflikter med ordets magt og opbyg netop i jeres liv, for netværk er fremtiden, lød det muntert og varmt fra den konstituerede afdelingsleder. Der blev uddelt beviser og boggaver, og alle afgangselever fik personlige ord med på livets vej. Skolebandet sørgede for underholdning med gedigne klassikere som »Hound Dog« og »Tutti Frutti«, som bare rullede derudad, inden elever og deres familie hyggede sig ved frokostbordene.
KILDE:
Flensborg Avis, 16/6-12. Foto: GN