De tog tyren ved hornene

Udveksling med Gefion Gymnasium

23.05.2018 21:16 | Kategori: Nyheder

Duborg-Skolen er glad for sine mange udvekslingsprojekter og det faglige, sociale og kulturelle udsyn, som de medfører. Læs her tre beretninger fra udvekslingen med Gefion Gymnasium i København:

I februar/marts 2018 var jeg sammen med Gina fra 12a og Leon fra 12e med til Gefion/Duborg-udvekslingen. Udvekslingen varede fem dage, som var ALT for korte!

Efter ankomsten i Flensborg mandag formiddag (26.02.18) tog vi ud at bowle og lærte hinanden at kende. Hurtigt fandt vi ud ad, at det skulle blive en rigtig fed uge! 

Efter at Gefioneleverne havde set en del af Flensborg og Duborg-Skolen, var det vores tur til at se København og Gefion-Gymnasiet. Jeg fandt med det samme ud af, at gymnasierne er mere end forskellige! Hvor Duborg-Skolen er en historisk og gammel skole, er Gefion-Gymnasiet et meget moderne gymnasium, og det ikke kun med hensyn til selve bygningen.

Uden for skoletiden cyklede vi en masse og fik en rundvisning gennem hele byen. Det var første gang, jeg var i København, så det synes jeg var rigtig dejligt! 

Eleverne og deres familier var megasøde og imødekommende, så jeg har virkelig lyst til at besøge dem igen - måske om sommeren for at nyde det dejlige vejr og cykle uden at fryse ihjel ;D


Jeg kan kun anbefale udvekslingen og håber I får samme dejlige oplevelse, hvis det skulle blive jeres tur!


Sarah, 12F

 

------------------------------------------------------------------------------

 

At have en mulighed for at møde nye folk, man ikke kender, og opleve noget nyt, er et tilbud man altid skulle tage imod. Det tænkte jeg i hvert fald, da jeg tilmeldte mig Duborg-Skolens udveksling med Gefion-Gymnasiet i februar/marts 2018, hvad jeg slet ikke skulle fortryde.

En mandag morgen tog Gina, Sarah og jeg så til Flensborg banegård for at tage imod vore gæster. Da Gina og jeg bor på Ungdomskollegiet, var det også der Victoria og Anna skulle bo. På trods af, at livet på kollegiet nok er noget, man først skal vænne sig til, havde de to piger det godt, og vi hyggede os rigtig meget. De følgende tre dage, hvor vi var i Flensborg sammen, gik meget hurtigt. Københavnerne fik næsten vist ethvert seværdigt hjørne af byen, fik et indblik i undervisningen på Duborg, og vi bowlede sammen en aften. Om onsdagen var det så vores tur at besøge dem, og vi kørte sammen til København. Jeg boede hos Anna i Glostrup, lige udenfor København, så vi måtte køre med metro til skolen om morgenen. Gefion-Gymnasiet, hvor vi fulgte med i undervisningen torsdag og fredag, var meget større og måske sådan lige “minimalt” mere moderne end Duborg. Ved siden af fungerende smartboards havde eleverne også mulighed for at følge fag som psykolog,i og noget som papir brugte man højst til at tegne på. Torsdag eftermiddag var vi så alle sammen på en city tour, typisk for København på cykler, og fik set hele byen i løbet af en 4 - 5 timer, før vi tog hjem igen om fredagen.

Alt i alt var det en super god tur, og vi lærte nogle meget flinke og rare mennesker at kende. Samtidig fik vi også diskuteret en masse om kultur, mindretal og identitet, og vi havde det meget hyggeligt og fik masser af gode nye indtryk.


Leon 12e

 

------------------------------------------------------------------------------

Vi har i mange år haft elevudveksling med Gefion-Gymnasiet, som ligger i København. Vi var tre elever fra Duborg-skolen der deltog i et supergodt og spændende udvekslingsprojekt. Vores oplevelse startede i slutningen af februar, hvor de tre Gefion-elever kom til Flensborg. Vi havde aftalt forinden, hvem der skulle sove hos hvem, og de dannede par fulgtes sammen ad i skolen. Efter skoletiden var vi sammen ud at bowle, spise, vise eleverne rundt i byen, var ude at shoppe og hyggede os bare sammen. Vi var i Flensborg fra mandag til onsdag og ankom om aftenen til København, hvor vi var indtil fredag. Transporten blev betalt af skolen, og da eleverne boede hjemme hos de enkelte familier, fik man også straks et indtryk af de andres hverdag. Forskellen mellem den tyske og danske hverdag er egentlig ikke ret stor. Deres skoledag ligner virkelig meget vores, med den forskel at deres skole er mere moderne end Duborg-Skolen. De har white-boards i ethvert klasselokale, og hvis du tænker Duborg er en stor skole… hahaha, så har du ikke set Gefion-skolen. Deres skole ligger næsten i centrum af København og er ca. 5 gange større end Duborg. Undervisningen er meget ens, undtagelsen er, at alle arbejder med laptop, og jeg tror at de ikke engang længere har papir liggende noget sted i klasseværelset. I København havde vi to overnatninger hos vores elever. Ligesom de gjorde hos os, fulgtes vi med dem i skole. Både Lærerne og eleverne var meget imødekommende. Efter skolen lånte vi cykler af skolen og startede vores cykeltur gennem byen, som varede 3-4 timer i -3 grader celsius. Selvom det var iskoldt, havde alle det sjovt, og alt i alt var det et meget succesfuldt ophold. Vi fik set Den lille havfrue, Nyhavn, Amalienborg, Christiania og næsten alle seværdigheder der findes i København. 

Alt i alt har vi alle haft en meget spændende/hyggelig uge sammen, hvor vi har lært nye bekendtskaber/venner at kende og nydt vores tid sammen. Jeg tror nok alle der har været med til Gefion-udvekslingen, kan anbefale det. Så hvis I får chancen at være med, tag den!

Gina 12a